Lainausautomaatilla lainaaminen ei onnistu. Mitä teen?

Ratkaisuehdotuksia lainausautomaatin yleisimpiin ongelmatilanteisiin.


Vastaus

Kirjaston lainausautomaatilla lainaaminen on pääosin helppoa. Joskus kuitenkin käy niin, että tarvitaan henkilökunnan opastusta, kun lainaaminen ei onnistu ja automaatti ilmoittaa virhettä. Kokosimme ratkaisuehdotuksia yleisimpiin tapauksiin, missä automaatilla lainatessa voi mennä väärin.

Ensin kortti ja PIN-koodi, sitten vasta kirja

Näytä lainausautomaatin lukijaan ensin kirjastokortin viivakoodi tai RFID-tunniste. Vasta sen jälkeen voit asettaa kirjan lukijan tasolle. Kirjaston kirjoissa on takakannen sisäosassa RFID-tarra, josta automaatti tunnistaa kirjan tiedot ja lainaa sen. Kirjoissa on vielä myös viivakooditarrat, mutta niitä ei tarvitse käyttää. Myös pinoluku on mahdollista: aseta kirjapino tasolle ja odota, että automaatti tekee työt ja lainaa kirjat kortillesi.

Mikä on mun PIN?

Etkö muista PIN-koodiasi? Sait valita oman 4-numeroisen pin-koodin, kun latasit kirjastokorttiasi Tuudoon. (Osalla SeAMKin opiskelijoilla PIN-koodi on automaattisesti henkilötunnuksen neljä ensimmäistä numeroa.) Jos olet itse vaihtanut PIN-koodisi etkä enää muista sitä, PIN-koodin voi vaihtaa SeAMK-Finnan omissa tiedoissa. Muut asiakkaat voivat myös vaihtaa unohtuneen PIN-koodin voi SeAMK-Finnan omissa tiedoissa.

Otitko varauskärrystä sinulle varatun kirjan?

Varatut kirjat noudetaan Tapio-salin varauskärryistä ja lainataan lainausautomaatilla. Kirjat on järjestetty kärryihin asiakkaan kirjastokortin numeron perusteella. Sieltä löytyy kärryt vanhoille ja uusille kirjastokortille sekä Tuudo-korteille ja opiskelijakorteille.

Asiakkaan on otettava kärrystä juuri se kirja, jossa on hänen oman kirjastokorttinsa numero. Automaatti ei suostu lainaamaan toiselle asiakkaalle varattua kirjaa.

Onko lähistöllä muita etäluettavia kortteja?

Käytätkö kirjastokorttinaTuudon mobiilikorttia tai SeAMK-Finnan sähköistä kirjastokorttia puhelimestasi? Onko puhelin kotelossa ja onko kotelossa muita etäluettavia kortteja? Automaatti voi kirjastokortin sijaan lukea kotelossa olevan toisen etäluettavan kortin. Siirrä kotelo kauemmas automaatilta ja yritä uudelleen.

Onko kirjastojärjestelmässä oikeat asiakastiedot?

Onko sähköpostiosoitteesi ja muut tietosi ajan tasalla kirjastojärjestelmässä? Etkö ole käyttänyt kirjastokorttia pitkään aikaan, joten onkohan korttisi voimassaoloaika umpeutunut? Pyydä tarkistamaan ja päivittämään asiakastietosi kirjaston asiakaspalvelussa.

Media | Media

  • Viimeksi päivitetty 05 Feb 2024
  • Katsottu 223
  • Vastaaja Tuula Ala-Hakuni

FAQ Actions

Oliko tästä apua? 2 0

Etkö löytänyt? Lähetä kysymys:

* merkityt kentät ovat pakollisia. | Fields marked with * are required.